opc_loader
20% Korting op Alle Artikelen, Gebruik Code SPECIAL20

Stijlvolle Stropdassen Collectie 2019

Filters
€ 24
€ 50
Artikel 1 tot 17 (van de 17 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 17 (van de 17 artikelen). Resultaat:1

Een stropdas knopen, hoe doe je dat?

Gaaf zo'n nieuwe das, maar hoe krijg je er nou enigszins een fatsoenlijke knoop in? Het ligt enerzijds een beetje aan de gelegenheid en anderzijds ook gewoon aan wat jezelf een prettige en makkelijke knoop vindt. Globaal genomen onderscheiden we bij Riem & Zo 3 soorten stropdasknopen, te weten De (hele) windsor, de halve windsor, en de 'Four in Hand'. We leggen de knopen hieronder even kort voor je uit:

Four in Hand
De Four in Hand knoop levert de smalste knoop van alle diverse stropdasknopen op en is een slimme oplossing als er niet zo super veel ruimte is tussen de linker- en rechterzijde van het kraagje van je overhemd. Daarbij is deze knoop ook relatief eenvoudig te knopen en dus het makkelijkst aan te leren voor de beginnende stropdasdrager.  Als je deze knoop beheerst kun je zonder problemen een mooie, keurig geknoopte stropdas dragen waarmee je netjes en representatief voor de dag komt bij een zakelijke gelegenheid of klant. Wel moet worden gezegd dat deze knoop het meest tot zijn recht komt bij het smallere type das, een brede das knoop je minder mooi met de Four in Hand.

De Halve Windsor
De Halve Windsor is dus het iets serieuzere werk ten opzichte van de Four in Hand en geschikt voor vrijwel elk type stropdas, dun of dik. De halve windsor-knoop vormt een soort driehoek bovenaan je das en combineer je relatief makkelijk met elk type overhemd. Hierdoor is het de meest gangbare knoop geworden voor iedere stropdasdrager. Een knoop die je moet beheersen wat ons betreft! Onderstaand zie je schematisch weergegeven welke 7 stappen je dient te doorlopen om jezelf de halve windsorknoop eigen te maken.

Windsor
De windsor of hele windsor is de knoop der knopen onder de dassendragers. Tegenwoordig zie je bij veel overhemden voor mannen, zeker die zonder knoopjes op het boord, dat er veel ruimte beschikbaar is. De linkerpunt van de kraag en rechterpunt van de kraag staan dan ook ver uit elkaar. In zo'n geval is er meer dan voldoende ruimte voor deze mooie, brede knoop en kun je probleemloos een windsor knopen. Dit is overigens wel de lastigste knoop van de drie en vraagt wel echt enige oefening voordat je hem echt goed beheerst. De wat dikkere dassen zijn overigens meer geschikt voor een hele windsor dan de wat dunnere stropdassen. Hieronder zie je in 9 stappen schematisch afgebeeld hoe je een windsor knoopt in jouw favoriete stropdas.

Kies voor een Stropdas die perfect matcht bij je outfit

Een stropdas van zijde of satijn die je draagt op een bijpassend overhemd gecombineerd met een matchend kostuum geeft een klasse uitstraling voor iedere denkbare gelegenheid. Zowel zakelijk op kantoor of bij een klant geeft een stropdas net iets meer cachet aan je looks. Op een net feestje kom je met een nette stijnen of zijde stropdas in de juiste kleur altijd goed voor de dag. Let goed op de combi das, overhemd en eventueel colbert of jasje. Deze moeten op elkaar zijn afgestemd. Zo is een wit hemd met een lichtblauwe, zijden das in combinatie met een donkerblauw colbertje een geliefde en beproefde combi in de zakelijke wereld.

De Stropdassen Collectie

De stropdassen-collectie van Riem & Zo is verkrijgbaar in diverse gangbare, trendy en klassiek kleuren en tinten. Denk daarbij aan de traditionele marineblauwe stropdas, de rode stropdas met allure, de klassieke en onmisbare zwarte stropdas een de subtiele grijze das voor mannen. Elke stropdas is verkrijgbaar in 2 soorten kwaliteit. De geweven das in 100% zuiver zijde en de satijnen das die in polyester is vervaardigd. De kleuren op een rijtje:

  • Donkerblauw (Marineblauw)
  • Kobalt
  • Lichtblauw
  • Zwart
  • Grijs
  • Rood

 

     Afbeeldingsresultaat voor ideal paypal

 

               Afbeeldingsresultaat voor handmade