opc_loader
20% Korting op Alle Artikelen, Gebruik Code SPECIAL20

 

 

Onderhoud een leren riem voor een langere levensduur

 

Door je riem goed en regelmatig te onderhouden blijft de uitstraling zo goed als nieuw en heb je jarenlang plezier van je aankoop. Goede zorg met de juiste natuurlijke producten of middeltjes voedt en beschermt het leer zodat het zijn oorspronkelijke kleur en glans behoudt of weer terug krijgt. Belangrijk is dat je bij het gebruik van onderhoudsproducten deze met een zachte doek en op kleine oppervlakken tegelijk aanbrengt. Wrijf het schoonmaakmiddel daarna uit met een schone doek en voila, de aankoop van die nieuwe riem kan nog best even wachten. 

 

5 praktische én creatieve onderhoudstips:

 

1. Een lederen ceintuur schoonmaken én weer soepel maken gaat heel makkelijk met een sopje van groene zeep of glycerine. Om een zoektocht naar groene zeep te voorkomen is het wellicht slim even te googelen waar je deze kan krijgen. Neem in elk geval altijd een zachte doek en maak die licht vochtig met het sopje, dus zeker niet te nat!  Wrijf het leer met zachte ronde draaiingen om beschadiging te voorkomen. Vervolgens het leer weer droog- of uit te wrijven met opnieuw een schone en zachte doek.

 

2. Check je koelkast even of je nog een pak verse koemelk hebt staan. Je kan een ongewenste vlek op je lederen herenriem namelijk schoonmaken of toch grotendeels verwijderen met een beetje lauwe melk. Let op, ga hierbij wel voorzichtig te werk en pas op voor beschadigingen of permanente vlekken die juist door het schoonmaken of reinigen zouden kunnen ontstaan.

 

3. Als je naar de bezninepomp rijdt omdat je tank leeg is, vul dan meteen even een kleine jerrycan. Leer kun je ook heel goed schoon krijgen met een doekje dat is gedrenkt in een beetje benzine. Ook hier geldt dat je met de nodige voorzichtigheid te werk moet gaan, maak je doek zeker niet te nat en wrijf met beleid de vochtige doek over het leeroppervlak. Tveel brandstof en een te natte doek zorgen voor blijvende vlekken, dus altijd voorzichtig te werk gaan.

 

4. De bovenste drie tips zijn met name gericht op het verwijderen van vlekken en het schoonmaken van je ceintuur. Nu nog twee onderhoudtips die zorgen voor preventief scheuren, krassen of vlekken. Wrijf het leer aan beide kanten af en toe eens met een beetje vaseline in. Dit houdt je heren- of damesriem mooi soepel waardoor er minder snel scheurtjes ontstaan en er een prachtige glans over je modeaccessoire heen ligt.

 

5. Tenslotte luidt een eeuwenoud advies voor wie een riem wil kopen: behandel een natuurproduct als leer zoals je je eigen huid verzorgt. Dat klinkt eigenlijk best logisch toch? Wij van Riem & Zo ontvingen de ontzettend leuke tip om het leer af en toe te behandelen met zonnemelk of bodylotion. Dus graai even in je strandtas en smeer 'm in met factor 10! 

 

Helemaal geen zin in onderhoud van je riem of heb je een broertje dood aan schoonmaken? Dan vind je via onderstaande oranje knop een overzicht van nieuwe riemen in de collectie van Riem & Zo;

 

Nu een nieuwe riem kopen

 

 

 

     Afbeeldingsresultaat voor ideal paypal

 

               Afbeeldingsresultaat voor handmade