opc_loader
20% Korting op Alle Artikelen, Gebruik Code SPECIAL20

De ultieme BBQ-gids voor en veilige en gezonde barbecue

De ultieme BBQ-gids voor en veilige en gezonde barbecue

 

Met onderstaande 10 tips wordt de barbecue veiliger én gezonder.

Zet de BBQ recht.

Een barbecue zet je kaarsrecht neer, geen gekkigheid met kuilen of oneffenheden in de ondergrond svp. Als de bbq omtuimelt ben je namelijk niet alleen je kipsateetje of je gegrilde gamba kwijt, een omvallende barbecue is ook echt heel gevaarlijk en kan brandschade en brandwonden veroorzaken.

Een leren Barbecue-schort

Wil jij barbecueën in je speedo of bloemtjesbikini? Geen geweldig idee eigenlijk. Ja het is inderdaad bloedheet buiten maar bescherm jezelf tegen hitte en opspringende vonken vanaf de bbq. Het dragen van een leren barbecue schort is een populair en uitstekend middel tegen brandwonden op je lichaam, brandschade aan kleding en beschermt je vanaf de borst tot aan de knieën.

 

Kies je favoriete BBQ Schort

 

Let op de kids

Wat vinden de kids het geweldig, joepie we gaan barbecueën! Volgens De Brandwondenstichting ontstaat 54% van brandwonden tijdens de barbecue echter door het aanraken van de barbecue of de kooltjes. Houd die lieve en speelse kinderen dus op minimaal 2 meter afstand van je barbecue. Ze hebben daar gewoon niets te zoeken!

Emmer water

Je hebt geen complete brandweerwagen nodig om een barbecue-brandje te blussen maar zorg altijd dat je een emmer water bij de hand hebt.

Barbecue-rook

Roken mag buiten maar rook van een barbecue-vuur kan zeer schadelijk zijn. Ga dus niet even lekker voor je plezier in de windrichting zitten waardoor je deze giftige rookdampen onnodig inademt. Steek dan liever een sigaret op.

Weg met die mayo

Van te veel en te vaak barbecueën wordt je dik. Bullshit! Een stukje goed gegaard vlees is juist reuzegezond. Het zijn de vettige sauzen zoals knoflooksaus, mayonaise en curry die de boosdoeners  zijn. Dus let hier gewoon een beetje op als je je hamburger vrolijk aankleedt.

Liever gaar

Met je vork in een rauw stuk vlees prikken en daarna gebruiken om mee te eten? Doe toch maar niet! Rauw vlees bevat vele verschillende ziekmakende bacteriën en contact met de mond moet je echt zien te vermijden als je niet ziek worden wil.

Vers & gezond

Kies voor een frisse, overheerlijke salade bij de barbecue en gebruik verse groenten of fruit. Sla, komkommer, tomaten, ui en paprika zitten boordevol gezonde vitaminen en mineralen en ze maken de barbecue niet alleen vreselijk lekker maar ook zeker een stuk gezonder.

Houd afstand

Zorg ervoor dat je barbecue-rooster hoog genoeg boven het vuur hangt bijvoorbeeld doordat je niet teveel houtskool onder het rooster legt. De afstand tussen het vuur en het vlees moet namelijk groot genoeg zijn om kankerverwekkende stoffen die vrijkomen door het druipend vleesvet te neutraliseren.

Geen zwart vlees of vis

Ongewenste zwarte plekken op je barbecue-worstje omdat de grillmaster even koud bier was gaan halen? Verbrand vlees is absoluut ongezond dus snijd het zwart los van je speklapje en gooi het weg. Eet smakelijk!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.